3 perfekte gaver til den nyudklækkede student

Hvis du kender en person, som bliver student til sommer, er det vigtigt, at du forærer vedkommende en god og passende gave. Der er mange forskellige bud på gaver, som med garanti vil bringe glæde – og det handler om at vælge den helt rigtige. Hvis du er på bar bund, følger her en række gaver, som helt sikkert vil bringe glæde hos den studerende.

En festivalstol på festivalpladsen.
En festivalstol på festivalpladsen.

#1: En festivalbillet

De fleste unge mennesker elsker fest og glade dage – og derfor er en festivalbillet en oplagt gave. Her er det dog vigtigt, at du først konsulterer forældrene, hvis du vil være sikker på, at de er okay med, at studenten tager på festival til sommer, såfremt han eller hun stadig er under 18 år. Der findes mange forskellige festivaler, og det handler om at vælge én, som vedkommende rent faktisk ønsker at besøge.

De fleste i den aldersgruppe, som man er i, når man bliver student, tager på Roskilde Festival. Derfor er det en oplagt mulighed at investere i en Roskilde Festival-billet, selvom det kan være svært at få fat på en. De fleste, der har købt billetter til Roskilde Festival, har gemt dem, efter festivalen blev annulleret. Det betyder blandt andet, at der ikke sættes lige så mange til salg i år, som det er tilfældet de forrige år.

#2: En kaffemaskine

Hvis den studerende skal til at flytte hjemmefra, er det en oplagt mulighed at forære vedkommende en kaffemaskine. Hvis det skal være lidt mere ekstraordinært, kan du altid forsøge at finde en billig espressomaskine, som ikke fylder alt for meget på kollegieværelset. De fås i mange forskellige prisklasser, og derfor er det en god idé at vælge én, som rent faktisk matcher dit budget, samtidig med at den kan det, den skal.

Du kan også investere i en filterkaffemaskine, selvom den ikke er lige så eksklusiv. En espressomaskine kan lave de fleste espresso-baserede kaffedrikke, hvorfor den i princippet kan spare studenten for mange ture forbi den lokale kaffebar, når han eller hun skal har brug for et koffeinfix. Det er dog forholdsvist dyrt at investere i en ordentlig espressomaskine, så måske en kapselmaskine eller en filterkaffemaskine kan klare jobbet.

#3: Et weekendophold

Når man bliver student, er det vigtigt, at man også husker at hygge sig – men det kan være svært, hvis ikke der er penge på kontoen. Derfor er det en god idé at forære studenten en forkælelsesgave som eksempelvis et weekendophold. Der findes mange forskellige muligheder, og hvis du er i tvivl, er det nok en god idé at forhøre dig hos studenten, før du køber en gave.

Du kan også nøjes med at købe et gavekort, som måske vil være mere passende. På den måde behøver du ikke at investere i et weekendophold på én bestemt lokation eller én bestemt dato. Studenten vil i stedet selv kunne vælge, hvornår det er passende, og derfor vil det ofte være mere belejligt.