Den perfekte gave til håndværkeren

Står du og mangler inspiration til, hvad du skal give til håndværkeren, der arbejder i bygge- og anlægsbranchen og ofte skal løfte tunge emner? Så er der råd at hente. Mulighederne for at skåne ryggen ved hjælp af teknologien er efterhånden mange – og gode. Men faktisk er det ikke kun dårligt at belaste ryggen lidt. I hvert fald ikke, hvis vi belaster den på den rigtige måde. Fx kan du forkæle håndværkeren, der gerne vil passe på ryggen, med en vakuumløfter. En del af løsningen på smerterne finder vi i måden, hvorpå vi bruger vores ryg. Her kommer vi nemlig ofte til at belaste ryggen unødigt, fx i forbindelse med tunge løft på arbejdet. Løft styrker ryggen. Og med det rette udstyr kan du faktisk både løfte tungt, styrke ryggen og undgå smerter.

Sundt med tunge løft

Vi får ofte at vide, at vi netop skal undgå at løfte tunge ting, hvis vi har problemer med ryggen. Og selvom løfteundervisning og ergonomisk udstyr kan være en hjælp til dig, der døjer med rygsmerter, så får det desværre ikke smerterne til at gå væk. De fleste med ondt i ryggen er nok interesserede i at finde en løsning på netop dette. For er der noget, der kan sænke livskvaliteten, så er det kroniske smerter i kroppen. Heldigvis er der godt nyt fra forskningen. I dag peger flere forskere nemlig på, at regelmæssig belastning på den rigtige måde ikke blot styrker og forbedrer leddene, det er også en kur mod selve smerterne. Og du behøver ikke kaste dig ud i en særlig form for træning. Faktisk kan du styrke dine led, når du udfører helt almindelige opgaver i dagligdagen. Hvis vi vil rygsmerterne til livs, skal vi altså løfte og dyrke motion regelmæssigt i løbet af dagligdagen og undgå pludselige, tunge løft. På den måde styrker vi langsomt kroppen og forbereder den stille og roligt på de tungere løft.

Håndværkerskade anno 2019

Som håndværker kan du ofte opleve, at rygsmerter er en del af din dagligdag. Med mange tunge løft og fysisk krævende arbejde er det ikke altid, at man lige husker at passe godt på ryggen. Det kan være svært at placere smerten i ryggen, fordi den har det med at komme og gå. Ofte er det heller ikke muligt for eksperter via scanning at afgøre, hvor smerterne i ryggen stammer fra. Menneskekroppen er kompleks, og rygsøjlen består af et hav af forskelligartet væv, som kan blive udsat for overbelastning, ødelægges og give smerter. Det er efterhånden mere tilfældet end undtagelsen, at folk, der udfører hårdt fysisk arbejde, lider af smerter, der centrerer sig om ryggen. Man kan måske endda gå så langt som til at kalde det for en almindelig udbredt håndværkerskade anno 2019. Her er det vigtigt at sætte ind med de rette hjælpemidler, før skaden er sket. Vi arbejder længere og længere tid, så en investering i en sund og veltilpas krop er en investering i vores fremtid.

Den perfekte gave til håndværkeren

Det handler blot om at bruge ryggen og løfte det, der skal løftes i dagligdagen, med omtanke. Og her er det vigtigt at vide, hvilke former for bevægelser du skal gå efter. En del af løsningen finder vi i måden, hvorpå vi bruger vores ryg. Her kommer vi nemlig ofte til at belaste ryggen unødigt, fx i forbindelse med tunge løft på arbejdet. Løft styrker ryggen.