Derfor er julegaven vigtig i firmaet

Julen er en hyggelig tid for folk i hele landet – og det gælder også i virksomhederne. Her er man nemlig ofte også god til at sørge for, at gøre lidt ekstra for hyggen, da julen er en vigtig højtid.

Måske er det derfor, at virksomhederne også bliver bedre og bedre til at uddele julegaver til medarbejdere. I hvert fald er der en stigende tendens til, at firmaer bruger flere penge på at give deres ansatte en god og flot julegave, når de sendes hjem på juleferie. Og det giver god mening – julegaverne er nemlig med til at skabe gode relationer mellem ansatte og virksomheden.

Gaver, ritualer og fællesskaber

Når vi giver gaver, sker der en udveksling. Men når det kun er virksomheden, der giver en gave, skyldes det, at den ansatte har givet til virksomheden allerede – i kraft af sine præstationer som medarbejder i foretagendet. Derfor er der også mere tale om, at virksomheden bruger lejligheden til at sige ”tak” til den ansatte for denne gode arbejde igennem året. Dermed er gaven et synligt tegn på taknemmelighed – hvormed den får karakter af anerkendelse.

Den type anerkendelse er vigtig for den ansatte, da den fortæller, der er sat pris på ham eller hende. Dermed styrkes båndet mellem arbejdsgiver og arbejdstager – og fællesskabet glæder sig sammen over at blive sendt velfortjent på juleferie. Det skaber glæde, loyalitet og selvfølgelig julestemning.

Husk at gøre gaven god

En vigtig overvejelse for gavegiver – altså virksomheden – er, at man finder noget, alle kan bruge. Det kan i sig selv være en stor udfordring, da an arbejdsstyrke er sammensat af mange forskellige personligheder.

Løsningen hertil er dog ikke så kompliceret. Man kan nemlig lade den ansatte vælge sin egen gave i en online gaveshop, hvormed man er sikker på, at den ansatte får noget brugbart. En gaveshop åbner for en række gavemuligheder baseret på budgettet pr. medarbejder, hvormed der bliver gode ting tilgængeligt, som medarbejderen vælger frit iblandt. Det er den bedste løsning for alle.