Sådan får du råd til større gaver

Dette er sponsoreret indhold

 

Er du typen, der altid ender med røde tal på kontoen, når fødselsgaven til nevøen eller niecen er blevet købt. Eller er du altid ham eller hende, som møder op med strømpesokker til farmand? Gaver behøver bestemt ikke koste dig en bondegård, men det bør heller ikke være sådan, at du ender ud med et overtræk på lønkontoen, hver gang du bliver inviteret til fødselsdag. Herunder får du gode råd til en sundere økonomi, så du ikke behøver at sige nej til bryllupsinvitationer og andre hyggelige begivenheder i familien.

For yderligere inspiration, kan du hos KreditNU blive klogere på, hvordan du kommer din gæld til livs i deres indlæg om håndtering af gæld.

 

Ryd op i din økonomi

Du bør først og fremmest få ryddet op i din økonomi. Hvis din lønkonto måned efter måned går i overtræk, så forbruger du ganske enkelt for meget, og selvom du har fået godkendt en kassekredit med banken, så er det bare dumme penge at bruge.

Derfor er det en god ide at få gået din økonomi i sømmene. Er der nogle udgifter, du kan spare væk? Det kan for eksempel være et fitnessabonnement, der ikke er blevet brugt længe. Eller måske har du nogle streamingtjenester, du ikke har besøgt længe?

Et godt sted at starte er at få sat struktur i din økonomi, og her bør du som minimum have en budgetkonto, madkonto og en opsparing udover din lønkonto. Hos de fleste banker koster det ikke ekstra at have flere konti, dog kan du blive opkrævet renter for dine ekstra konti.

 

Kom din gæld til livs

Har du gæld, som du betaler af på, bør du også få disse ud af verdenen. Og kan du se, at du har et fornuftigt rådighedsbeløb efter alle dine afdrag, kan du med fordel skrue op for dine månedlige afdrag. Dermed slipper du også for at betale ekstra renter hver måned.

Du kan blandt andet benytte dig af snebold-metoden til at komme din gæld til livs. Med snebold-metoden fokuserer du på at få afdraget dine mindre lån først, og dermed får du mere luft i økonomien til at afdrage på dine andre lån.

 

Spar op og begræns lån

Når du har afdraget samtlige af dine gældsposter, kan du gøre rigtig meget for din økonomi ved at overføre dine tidligere gældsafdrag over på en opsparingskonto. Når du har en fornuftig opsparing, du kan trække på, undgår du nemlig at optage forbrugslån, der kan være dyre i renteomkostninger.