Sådan finder du den perfekte julegave til dine medarbejdere

Dette indhold er sponsoreret 

 

Det er ikke nødvendigvis kun familiens julegaver, du skal stresse over i år. Måske sidder du som leder i en virksomhed, og har netop ramt den tid på året, hvor du skal forære dine medarbejdere en ekstra ting for deres indsats. Men hvordan sørger man for at finde den helt rigtige gave, som både rammer bredt, men også med en smule personlighed. Læs med videre og få nogle korte tips til, hvordan du finder årets helt rigtige firmajulegave.

Det sikreste valg

Den nemmeste måde, hvorpå du kan sikre dig, at alle medarbejdere modtager en gave, som de kan bruge, er gennem en valgbar gaveshop. Hos www.y-design.dk har du mulighed for at fastsætte et budget for gaverne til dine medarbejdere. Herefter kan medarbejderne selv klikke sig ind på hjemmesiden og selv vælge deres julegave indenfor det valgte budget. Du skal ikke engang selv stå for indpakningen, den er allerede klaret for dig. Selvom dette er den absolut nemmeste løsning, så kan man som leder også have et ønske for at give noget mere personligt.

Spørg dine medarbejdere

Det er ingen skade at gå rundt imellem nogle få af dine ansatte og forhøre sig, hvad de synes ville være en oplagt gave. Her vil der være værdifuld viden at hente, så du er sikker på at ramme helt rigtig. Dette er også en måde, hvorpå de ansatte vil føle sig mere set, hørt og inddraget i beslutningen. Husk dog også at bruge de inputs, som medarbejderne giver, ellers risikerer du, at de vil føle sig mere overset end hørt. Sørg altid for at lytte opmærksomt og virke interesseret.

 

Hav øje for forskellighederne, men ram bredt

Hvis du vælger at tage en tur rundt på kontoret, så undersøg samtidig, hvor mange af medarbejderne, der har specifikke præferencer. Det kan f.eks. omhandle alkohol, allergener eller religiøse restriktioner. Det er vigtigt, at du undgår at give en gave, som indeholder f.eks. alkohol, hvis halvdelen af kontoret alligevel ikke drikker dette. Det samme gør sig gældende for svinekød. Dog er det ikke alt, der kan og skal tages hensyn til. Men forhør dig, hvad der passer bedst præcis i din gruppe af medarbejdere. Måske er det en gavekurv, porcelæn eller noget helt tredje. 

 

Man kan ikke ramme rigtig hver gang

Det er vigtigt at have forståelse for forskelligheder i den respektive medarbejdergruppe, men man kan ikke ramme rigtig hver gang. Du skal f.eks. ikke tage hensyn til dem, der stiller urimeligt høje krav. Det kan være medarbejdere, som er på kur og derfor ikke vil modtage det ene eller det andet. Hvis du derfor vælger at give en gavekurv, så kan der altså stadig godt lægge et stykke chokolade eller to.

 

Husk altid det sikreste valg – lad dine medarbejdere vælge selv. Og hvis du absolut selv vil ud og købe gaverne så sørg for, at de rammer bredt og matcher din medarbejdersammensætning.