Skab sammenhæng mellem økonomi og gavekøb

Har du før haft dårlig samvittighed, fordi du ikke føler, at den gave du købte, havde været dyr nok? Så er du ikke alene. Økonomi fylder meget i størstedelen af vores liv, og er omdrejningspunktet for mange af de ting, vi gør i vores hverdag. Når der er så mange faste udgifter, kan det godt blive presset, når du skal købe gaver til familie og venner – men samtidigt føler du dig forpligtet til det. Så hvordan får du bedst økonomi og gaver til at hænge sammen?

Økonomisk værdi er ikke den eneste værdi

Noget af det vigtigste du bør tænke på i forbindelse med at skulle give gaver er, at den materielle værdi af gaven er langt fra det vigtigste. For de fleste mennesker betyder det noget, at du bare har givet dem en gave, og at de ved, den er fra dig.

Affektionsværdien af gaverne bør være meget vigtigere end det materielle aspekt af det hele, og det bør klart kunne trøste dig, når pungen er ved at være tung nede i butikken – og er det materielle aspekt af gaven vigtigst for modtageren, er det slet ikke sikkert, at de fortjener gaven!

Et lån er ikke den nemme løsning

Du har helt sikkert set reklamer for diverse firmaer, der tilbyder kviklån, og mange mennesker får den forkerte opfattelse af dem. Det kan godt mistolkes til, at et kviklån er en nem løsning, der ikke kommer til at have nogle økonomiske konsekvenser for dig, men det er ikke realiteten – derfor bør du ikke tage et lån for at betale for gaverne uden at tænke det helt igennem. Der er mange gebyrer, nogle bedre skjult end andre, du skal forholde dig til, når du låner penge fra disse firmaer. Har du tænkt det helt igennem, og har styr på de økonomiske konsekvenser, så lån penge her.