Forkæl din mand med en berusende gave

gave

Det er måske blevet den tid på året, hvor du igen går og bryder din hjerne med, hvad der kunne være den perfekte gave til manden i forbindelse med dennes fødselsdag.

Måske har han i forvejen alt, hvad han behøver – bevares, han har jo dig – eller også gruer du for hans reaktion, når du for tredje år i træk forærer ham et par sokker og et par boxershorts, selvom du har fornyet dig med hensyn til farvevalget.

Det kan jo også være, at din mand er rigtig glad for gin. Det er i hvert fald vores bedste forslag til en gave, som han højst sandsynligt vil elske. Og det er selvfølgelig ikke helt uden belæg.

I Danmark var der i en ikke så fjern fortid en udbredt holdning til gin, som gik på, at det var noget gammeldags sprøjt fra de britiske øer og i hvert fald noget, der ikke var tidssvarende at byde sine gæster på.

Den dag i dag er dén holdning imidlertid – og heldigvis – lagt i graven. Gin har måske aldrig været mere populært herhjemme end lige nu. Der er flere og flere, der ”hopper på vognen” og bliver kendere i større eller mindre grad. Og det er ikke svært at forstå hvorfor.

Først og fremmest er der dukket et væld af danske destillerier op, og dansk gin er nu så velrenommeret i den store verden, at nogen vil betegne os som en af de førende gin-nationer. Dette har uundgåeligt bidraget til, at mange almindelige danskere har taget gin til sig som en yndling.

En verden af smagsvariationer

Derudover er der selvfølgelig det vigtigste: Selve smagen. Gin er som nævnt meget populært i disse tider, og det ville naturligvis aldrig have været tilfældet, hvis ikke dette fantastiske produkt havde en fortryllende smag.

Man kan dog ikke sætte ét mærkat på, hvordan gin i almindelighed smager. Det er nemlig en spændende verden af alskens smagsvarianter, du træder ind i, hvis du sætter dig for at udvide dit kendskab til gin – og gerne dansk gin.

Meget populær er grenen af gintyper, der kaldes aromatiseret gin. Det er her, du finder gin med alle mulige slags frugtsmag – dermed er der givetvis også en variant, som din mand vil synes om.

Er dit mandlige modstykke mere til en klassisk, mere bitter gin, skal du nok snarere kigge efter en såkaldt London Dry Gin. Kravet for at få denne klassificering er, at der ikke er tilsat mere end 0,1 gram sukker. Det er London Dry Gin, der oftest indgår i diverse drinks og cocktails såsom Dry Martini.

Skal der være mere ”godaw” i ginnen til din elskede mand, så lad ham prøve en såkaldt Navy Strength-gin. Køber du en gin i denne kategori, kan du nemlig være sikker på, at alkoholprocenten er på minimum 57 %. Skål!

Der findes også andre typer af gin, som sagtens kunne vise sig at være et hit derhjemme. Alle typer fås også blandt de danske gin-mærker produceret på destillerier rundt omkring i det danske land.