Gennemsøg lokalområdet for muligheder

Guide: Find de rigtige mødelokaler til din virksomhed

Det er ikke alle virksomheder, der er så heldige at have plads til mødelokaler in-house. Hvis man for eksempel er en lille virksomhed med få ansatte, som har lejet et lokale i en kontorbygning eller i et kontorfællesskab, er det ikke sikkert, at der følger et mødelokale med i købet. Det er dog specielt de små virksomheder, der har behov for et mødelokale til møder med blandt andre kunder og samarbejdspartnere. Når der ikke står et sådant til rådighed in-house, må man jo finde et mødelokale et andet sted.

Den her guide viser dig, hvordan du finder de perfekte mødelokaler med de rigtige mødefaciliteter til din virksomhed.

Når man tit skal holde møder, er det vigtigt, at mødelokalerne ligger så tæt på virksomheden som overhovedet muligt, så man ikke skal bruge en masse tid på transporten frem og tilbage. Der findes normalt mange forskellige muligheder i lokalområdet, både i hoteller, uddannelsesinstitutioner, caféer og restauranter – der findes endda mødelokaler i forbindelse med forskellige underholdningstilbud som for eksempel golf eller gokart, så et møde eller en konference kan kombineres med lidt sjov for mødedeltagerne. Find ud af, hvad behovet er og vælg ud fra det. Skal det bare være billigt? Skal det være stort? Skal der være forplejning med i pakken?

De fleste steder, der udlejer mødelokaler, beskriver meget nøje på deres hjemmesider, hvad de har af mødefaciliteter. De beskriver, hvilke mødelokaler de har til rådighed (størrelse, antal siddepladser, indretningen) og hvilke redskaber disse mødelokaler indeholder (tavler, projektor, skærme osv.). Du kan altså meget nemt gå ind og sammenligne, hvilke faciliteter og redskaber, de forskellige stiller til rådighed og vælge det mødelokale, der passer bedst til jeres behov.

Mange steder tilbyder også såkaldte mødepakker, hvor man ikke kun lejer et mødelokale og dennes redskaber, men samtidig også får serveres morgenmad, frokost eller aftensmad – alt efter tid på dagen og mødets længde. Det kan være meget rart at få mad og drikke serveret, så man ikke selv skal ud og finde en forplejningsløsning ved siden af eller sørge for at have maden med hjemmefra.

Når du har fundet det perfekte mødelokale med de rigtige mødefaciliteter, er det en god idé at booke lokalet i god tid, så du sikker på, at lokalet ikke er udlejet, når I skal bruge det.