Sådan kan du motivere dine medarbejdere

Det er vigtigt at kunne motivere sine medarbejdere. Det vil både fremme produktiviteten på arbejdspladsen, og så vil det fremme et godt arbejdsmiljø, hvor alle finder sig godt tilpas.

Det er også vigtigt at have motiverede medarbejdere, når de skal på kursus og lære noget nyt. Her vil du få et langt større udbytte, hvis de er imødekommende overfor læring. Et kursuscenter eller et konferencecenter kan være med til at gøre et kursus bedre. Det er Sonnerupgaard Gods kursuscenter rigtig gode til, da de også har en masse erfaring.

Når du ansætter dem

Et godt arbejdsmiljø og et godt sammenhold på arbejdspladsen fremmer motivationen til at dukke op og gøre et godt stykke arbejde. Derfor kan du allerede ved ansættelsen håndplukke de medarbejdere, som du synes passer bedst ind på din arbejdsplads.

Kig efter udstråling og deres humør, da det siger meget om en person, og om hvor hvidt de vil være med til at løfte eller sænke den gode stemning.

Når du har ansat dem

En af de vigtigste ting du kan gøre, for at dine medarbejdere vil arbejde ekstra hårdt, når du har brug for det, er at behandle dem med respekt. Respekter deres meninger og holdninger og tag dem med i dine vurderinger, så de føler sig set og hørt. Sørg også for at spørge ind til deres privatliv, så du ikke bare er ”chefen”, men en kollega og ven som de har det godt med og synes om.

Hvis du vil have en godt og muntert arbejdsmiljø, må du også selv trække i trådende. Sørg for altid selv at udstråle glæde og overskud. Det vil i sidste ende smitte af på dine medarbejdere, som vil beundre dig for altid at have et smil på læben.

Sørg også for altid at rose hårdt arbejde og lade dem vide at de har gjort et godt arbejde.