Gør dit hjem klar til din nye hundehvalp

Det er helt vildt spændende med en ny hundehvalp, men der er også meget at tænke på op til.

Det er i hvert fald en god idé at gennemgå dit hjem og gøre det så sikkert som muligt. Både så din hundehvalp ikke kommer til skade, og så dine ting ikke bliver ødelagt.

Sæt dig ind i din hunds behov

Hvordan du bedst håndterer en lille ny hundehvalp i dit hjem, kommer meget an på, hvilken race der er tale om. Der er nemlig forskel på en lille chihuahua og en stor labrador. Derfor er det en god idé f.eks. at læse nærmere om kendetegn ved racen. Det kan give en fornemmelse for, hvad din hvalp egentlig har brug for.

Du finder ud af meget hen ad vejen, når du får din hundehvalp, men det er alligevel rart at være lidt forberedt.

Hvis ikke du har valgt en hundehvalp endnu, så kan du se Malteser hunde til salg hos Dyreportal.

Gem ledninger og stikdåser væk

En hundehvalp vil gerne tygge og bide i alt muligt. Derfor kan du sikre dit hjem ved så vidt muligt at fjerne alt, der ikke er godt at tygge i. Det gælder f.eks. alle ledninger og stikdåser, der ligger rundt omkring.

Du kan forsøge at få alle ledninger op i højden og væk fra gulvet. Hvis ikke du kan det, så kan du stille noget foran, så din hvalp ikke lige så nemt kan komme til.

Det er generelt en hjælp at kigge rundt i dit hjem for at se, om der er noget, din hund helst ikke skal tygge i og så fjerne det eller rykke det.

Lav et sted til afslapning

Selvom der skal være plads til leg og sjov, så er det også vigtigt med et sted, hvor din hund kan slappe af eller falde i søvn. Derfor er det en god idé med en lækker og blød hundepude eller hundeseng.

Når du vælger en hundeseng, så vær særligt opmærksom på størrelsen, da det hverken er rart for din hundehvalp, hvis sengen er for stor eller for lille.

Hvis din hvalp har svært ved at falde til ro, så kan det være en hjælp at lave en kravlegård. Så er der nemlig ikke mulighed for at springe rundt og tygge i alt. Der er ikke nogen forstyrrelser inde i en kravlegård.