Hvilken altan skal jeg vælge?

Det kan til tider være svært at vælge hvilken altan man skal have, det kan være du skal bygge en ny altan eller bare renovere din gamle. Men der er mange for og imod for de forskellige altantyper, hvor nogle af typerne kan du nemt indrette, og gulvets fundament ikke påvirkes af vejret, i modsætning til stål/jern altaner. For der er det hele påvirket af vejret, og temperaturen på altanen. Altså hvis det er varmt, så er gulvet dobbelt så varmt, og hvis det er koldt, sidder du næsten fast i gulvet.

Hvad er vigtigt i forbindelse med altaner?

Der er mange ting der skal lægges fokus på, og ting der skal være i dine overvejelser i forbindelse med nu altan. Alt fra størrelsen til materialer skal du have i tankerne, det er utrolig hårdt at være kreativ, og få det hele til at lykkedes. Der er ting der skal overvejes, og det er ting som:

  • Hvilken type gulv?

    • Skal det være trægulv ovenpå beton eller?

  • Hvilket rækværk?

    • Glas? Træ?

  • Møblering

  • Overdækning

  • Hel eller halv lukket

Der er og vil altid være forskellige måder at opfatte en altans udseende på. Det er heldigvis dig selv der bestemmer udseendet, og ikke mindst hvordan din altan skal være. Først og fremmest efter den lejlighed/det hus du har kigget på, men også hvis du selv skal lave en.

Gulvtyper på en altan

Typisk har de fleste altaner betongulv, det er smart, og enkelt, og påvirkes ikke af vind og vejr. Andre vælger at få lagt noget ovenpå, for betonen er fundamentet. Om du er til kunstgræs, eller trægulv, det er helt op til dig, men muligheden er der i hvert fald.

Rækværk på altanen

Nogle vælger at have noget kreativt udover en betonmur, andre har glas, som selvfølgelig skal renses, det er op til dig, men forskellige muligheder kan tilbydes, og det ser bestemt ikke dumt ud. Dog er vinduer og lign typisk til de lidt dyre boliger.

Skal der være overdækning?

Det kan være et godt spørgsmål, og noget der tænkes meget over i forbindelse med om der skal være overdækning på en taraesse. Hvis du bor i et lejlighedskompleks, så er de ofte ovenpå hinanden, og er derfor overdækket, eller der er bare en betonplatform. Fordelene ved at det er overdækket, er at diverse møbler og lign ikke bliver smadret, og du kan nyde hver en tid på altanen.

Skal det være en åben eller lukket altan?

Det er meget forskelligt efter hvad man ønsker, nogle vil ikke have vind og lign ind, mens andre ikke har noget imod det. Det er dog blevet mere og mere populært med lukkede altaner, hvor der er glaspartier, hvorfor vides ikke, men man kan tænke sig til det er på grund af udseende, og der kan nydes flere timer på altanen. Du kan også vælge en stålaltan, hvor det er med gitter, det vil passe perfekt til et fleretagershus, hvor der ikke er behov for at sidde ude, men bare for synets skyld.