Hvor skal jeres næste selskabstur gå hen?

Danmark

Danmark er et fantastisk land at tage på tur i, også for større selskaber. Vi er heldige at have mange spændende og flotte byer, men vi er særligt heldige med vores unikke og imponerende natur. Derfor er det faktisk ikke særlig kompliceret at finde på et svar på, hvor jeres næste tur skal gå hen. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Et oplagt bud kunne for eksempel være det skønne naturområde Søhøjlandet i Østjylland. Her er der nemlig gode oplevelser for store som små, høje som lave.

Den nemmeste og billigste transport

Hvordan får man så et selskab på eksempelvis 40 eller 50 mennesker transporteret til Østjylland? I stedet for at tage offentlig transport eller køre i 10 forskellige biler, kan I med fordel rejse sammen. Det er både billigt, nemt og selvfølgelig også hyggeligt. Og det kan lynhurtigt komme i stand. Ved leje af bus kan I nemt komme afsted alle sammen – sammen. Og bussen kan uden besvær bestilles online med chauffør. Det kræver såmænd bare, at I kender afhentningsstedet, afleveringsstedet, antallet af mennesker og tidspunktet. Kan I samle de informationer, så er bussen til jeres udflugt bestilt i løbet af få klik.

Hvad er Søhøjlandet?

Søhøjlandet er sådan set lige præcis det, som navnet indikerer. Det er det højest beliggende område i Danmark, hvor der samtidig er et utal af søer. Det gør området til et ualmindelig naturskønt område, og mange danskere og udlændinge kommer for at opleve det lidt atypiske danske landskab her. Særligt mellem Skanderborg og Silkeborg kan man få den ægte oplevelse af det midtjyske landskab.

Her kan I gå både korte og lange ture i de mange skove, eller I kan undersøge muligheden for en sejlads på en af de mange flotte søer. Og så kan I selvfølgelig tage på besøg i nogle af de charmerende byer, der er placeret i dette skønmaleri. Silkeborg er en af de større byer her, men I kan også overveje et visit i Ry eller andre af de små autentiske byer.

Kom op på Danmarks top

Og så er der selvfølgelig hovedattraktionen over dem alle, nemlig Himmelbjerget. Højere op kommer man ikke i Danmark. Mellem Ry og Silkeborg finder man den 147 meter høje bakke, som uden tvivl er Danmarks mest berømte af sin art. Udsigten fra toppen er storslået og findes velsagtens ikke bedre i vores land. På en klar dag kan I nemt risikere at gå helt i stå og fortabe jer i det utrolige syn, der er fra toppen af bakken.

På toppen af bakken står det såkaldte Himmelbjergtårn, som er et monument rejst til ære for Frederik VII som en gestus, da han havde underskrevet Grundloven i 1849. Himmelbjerget er i det hele taget omdrejningspunktet for afgørende begivenheder i Danmarkshistorien. Det har været et demokratisk samlingssted ad flere omgange, og flere grundlovsmøder og store taler er blevet afholdt her.

Blandt andet har Steen Steensen Blicher flere gange arrangeret store politiske forsamlinger, efter at han forelskede sig i naturen i området helt tilbage i 1839. Der er altså lagt op til en dag for jeres selskab med store æstetiske oplevelser og et historisk pennestrøg som tilbehør.