Lev mere miljøvenligt uden store livsstilsforandringer

Der prædikes i vor tid ofte om, at vi skal leve mere miljøvenligt og være den mindste belastning for klimaet, som vi overhovedet kan. Det kan bare forekomme at være en smule svært at gøre en betydelig forskel, medmindre man skal omlægge store dele af sin hverdag. Du får her inspiration til mindre forandringer.

Reducér dit strømforbrug til udendørsbelysning

Du ved sikkert allerede, at dit strømforbrug har indflydelse på din klimabelastning som forbruger. Jo mere strøm brugt, jo værre. Men selvfølgelig kan du ikke bare holde op med at bruge strøm, for det er en kæmpe del af det moderne menneskes hverdag. Du kan dog eksempelvis på udendørsbelysning spare bare en lille smule strøm med solcellelamper – læs mere om solcellelamper til haven her.

Solceller er generelt funktionelle og brugbare, når det kommer til at finde alternative løsninger til at hjælpe miljøet, uden at det kræver en egentlig indsats af os.

Overvej klimabelastningen ved næste bilkøb

Utallige biler tilbagelægger dagligt adskillige kilometer på motorveje, landeveje osv. hele verden over. Det er mange menneskers foretrukne transportmiddel, men desværre forurener brændstof til biler relativt meget. Derfor er det et fornuftigt sted at ændre sin adfærd, hvis man gerne vil forurene mindre i fremtiden.

Du kan ved dit næste bilkøb have det i tankerne, hvorvidt du vælger en diesel-, benzin-, el- eller hybridbil. Diesel forurener ifølge undersøgelser mindre end benzin, og elbiler er med sikkerhed den bedste løsning for miljøet. Det skal dog også vejes op mod både pris og andre faktorer, inden du beslutter, hvilken din næste bil skal være.

Er din brændeovn Svanemærket?

Brændeovne kan udlede store mængder af miljøskadelige partikler. Du kan som brændeovnsforbruger heldigvis gøre noget for at forurene så lidt som muligt. Du kan bl.a. sikre dig, at din brændeovn er Svanemærket. Så er den nemlig mere miljøvenlig end standarden.