Hvad er en kubisk zirkonia?

En kubisk zirkonia er en kunstig diamant, der bruges i smykker, ure og andre pyntegenstande. Den er lavet af en glasagtig, krystallinsk keramik, der indeholder zirconiumoxid. Cubic zirconia er den mest almindelige type kunstig diamant.
Cubic zirconia blev først lavet i laboratorier i 1930’erne, men det tog mange år, før den blev brugt i smykker og andre produkter. I dag er kubisk zirkonia almindelig i smykker og andre pyntegenstande. Den er ofte brugt som erstatning for diamanter, fordi den ligner diamanter, men er meget billigere.
Diamanterne kan have forskellige farver, afhængigt af, hvordan den er behandlet. De fleste kubisk zirkoniaer er hvide, men de kan også være gul, pink, blå eller grøn.
Cubic zirkoniaer er ikke så holdbare som ægte diamanter, men de er meget holdbare i forhold til andre kunstige sten. De kan dog blive skadet af kraftige stød eller slag, så man skal være forsigtig med dem.
De er ofte behandlet med en beskyttende overfladebehandling for at forlænge deres levetid. Overfladebehandlingerne kan dog blive beskadiget, hvis man ikke er forsigtig med dem.

Hvordan bestemmes den ekstern kvalitet af en kubisk zirkonia?

Cubic zirconia er den mest almindelige type kunstig diamant. Cubic zirconia blev først lavet i laboratorier i 1930’erne, men det tog mange år, før den blev brugt i smykker og andre produkter. I dag er kubisk zirkonia almindelig i smykker og andre pyntegenstande. Den er ofte brugt som erstatning for diamanter, fordi den ligner diamanter, men er meget billigere.

Hvorfor er Kubisk zirkonia populær type kunstig diamant

Lad os være ærlige her, rigtige diamanter er vandvittige dyre og derfor er der mange mennesker, som vælger kubisk zirkonia for at få den samme estetiske effekt, uden at skulle bruge en formue.
En anden grund til at kubisk zirkonia er så populær, er dens holdbarhed. Selvom det ikke er lige så holdbart som en ægte diamant, kan det stadig tage en del slag og stød uden at blive beskadiget.