Giv dit barn en oplevelse som sent vil blive glemt

Hvis du har mulighed for det, skal du bestemt overveje at sende dit barn på efterskole. Et efterskoleophold kan føre rigtig mange gode ting med sig, og det er alt i alt en rigtig fed oplevelse for de fleste.

Her bliver du klogere på fordelene ved et efterskoleophold.

Dit barn får tid til at dyrke sine interesser

Det er normalt sådan, at skole og fritidsaktiviteter er to forskellige ting, men på en efterskole bliver de to ting kombineret. De fleste efterskoler har et eller andet, som du fokuserer specielt på. Det kan være idræt, musik, billedkunst, kristendom m.m. Du og dit barn kan derfor finde en efterskole, som passer lige netop til hans/hendes fritidsinteresserer. Det er rigtig fedt, når ens fritidsinteresse lige pludselig bliver til en del af ens skoleskema.

Tjek f.eks. denne kristne efterskole.

Dit barn bliver klar til sin ungdomsuddannelse

Det kan godt være et stort skridt at gå direkte fra 9.klasse til en ungdomsuddannelse. Derfor er et efterskoleophold den perfekte overgang mellem de to. Dit barn får noget ekstra tid til at udvikle sig fagligt og ikke mindst socialt. Der er lidt ekstra tid til at forberede sig på at skulle starte på en ungdomsuddannelse.

Dit barn får nogle helt unikke venskaber

Én af de helt store fordele ved et efterskoleophold, er de sociale relationer og bånd, det fører med sig. På en efterskole kommer eleverne tæt på hinanden på en helt anderledes måde end i en almindelig folkeskoleklasse. De skal bo sammen, lave mad sammen, gøre rent sammen og få en hverdag til at hænge sammen i fællesskab. Det er på den måde, der hurtigt opstår nogle helt unikke venskaber, der vil vare ved længe. Du kan være sikker på, at dit barn kommer hjem med nogle nye, stærke venskaber.