Sådan holder du et brag af en fest for studenten og kammeraterne

Studenterhuen er på plads, og det skal fejres. Studentertiden er noget unge mennesker ser utrolig meget frem til, og hele studenterperioden er fyldt med masser af sjov og spænding. Når studenterkørslen er overstået, er det tid til at fejre den nye hue sammen med alle vennerne. Er du lidt i tvivl om, hvordan du skal gribe det an, så læs videre her.

Find den perfekte gave

Selvom festen i sig selv er en meget stor gave, er det meget almindeligt, at man også giver den nye student en gave. Der findes gode studentergaver i alle prisklasser. En rigtig populær studentergave kan være såkaldte flytte hjemmefra gaver. Tiden nærmer sig, hvor studenten skal finde sit eget sted at bo, hvis ikke de allerede er fløjet fra reden. Derfor vil tallerkner, vinglas, gryder, knive, håndklæder og mikrobølgeovn altid falde rigtig godt i jord.

Overvej en temafest

Først skal du beslutte dig for selve festens tema. Skal det være en helt almindelig fest, eller skal der være et tema. Temafester er utrolig populære, og det kan også gøre forberedelserne rigtig sjove. Det er sådan set kun fantasien, der sætter grænser, når du skal vælge tema til din fest.

Det kan være alt fra cowboy, Bond og Babe, Disko fest, oscarfest, lyskrydsfest, hawaiifest osv. Når du har valgt dit tema er det bare at gå all in, så alting passer til temaet så godt som muligt. Det vil sige pynt, underholdning og mad.

Mad og drikke

Hvad skal I have at spise? Det kan være en stor opgave i forbindelse med en fest. Måske skal I lave maden selv, eller måske bestiller I den udefra. Når menuen skal sættes, kan I vælge at gå ud fra studentens livretter. I kan også vælge at gå ud fra det tema, jeres fest er. Holder I eksempelvis en cowboy og indianer fest, kan I lave spareribs, chili con carne, burgere osv.

Når det gælder drikkevarer, kan I enten bede alle gæster om at medbringe drikkevarer til en fælles bar. Vil I gerne selv stå for alle drikkevarer, skal I tænke over, at der skal være noget alle kan lide. I er godt dækkede ind, hvis I har øl, vin og sodavand. I vil også få masser af point i bogen, hvis der er til en gin og tonic, samt rom og cola.

Underholdning og konkurrencer

Det kan sagtens være, at festen kører helt af sig selv, men det er altid sjovt med underholdning eller konkurrencer. Det er en rigtig god ice-breaker, og en måde for dine gæster at lære hinanden at kende. Det kan være alle mulige slags konkurrencer. I kan inddele alle gæster i hold, og lade holdene optjene point i løbet af dagen. Det hold, der til sidst har flest point, vinder en præmie.

Hvis I holder en temafest, kan I vælge at lave konkurrencer, der passer ind i temaet. Holder I eksempelvis oscarfest, kan I lade holdene lave en lille film, som I alle skal se sammen, og så stemme på hvilken film, der er bedst. Dette vil også give studenten en masse gode minder.